10 potravín, ktoré podporujú rast vlasov

Vraví sa, že ľudia chcú vždy to, čo nemajú. Rovnako to platí aj pokiaľ ide o vlasy. Môžeme zmeniť strih, farbu, dĺžku svojich vlasov avšak túžba je pre všetkých rovnaká – mať zdravé vlasy, ktoré rýchlo rastú.

Veríme, že maximalizovať účinok Hairburstu pomáhajú aj nasledovné potraviny.

Červené mäso – je jednou z najlepších potravín, ktoré zabraňujú vypadávaniu vlasov. Železo obsiahnuté v červenom mäse pomáha ostatným živinám ľahšie sa vstrebať do vlasových folikulov. Obsahuje tiež síru, ktorá zvyšuje prietok krvi v pokožke hlavy a tým podporuje rast vlasov.

Vajcia – vajcia obsahujú veľké množstvo vitamínov a proteínov, ktoré prenikajú hlboko do vlasových folikulov a vyživujú vlas z vnútra. Vajcia obsahujú aj ďalšie štyri dôležité minerály a to zinok, síra, železo a selén.

Tofu – má veľký obsah železa. Práve nedostatok železa môže spôsobiť vypadávanie vlasov, preto je dôležité do jedálnička zaradiť jedlá s vysokým obsahom železa.

Fazuľa – obsahuje oxid kremičitý. Silica pomáha absorbovať do tela prijaté vitamíny a minerály, čo je dôležité, pretože ak jej máme v tele málo, telo tieto vitamíny nedokáže prijať.

Koriander – táto bylina pomáha pri čistení toxických kovov z tela. Toxické kovy zabraňujú transportu živín k pokožke hlavy, čo môže spôsobiť vypadávanie vlasov.

Špargľa – je to super jedlo. Jej kyselina listová pomáha telu vstrebať bielkoviny. Je tiež bohatá na vitamín A, vitamín C, vlákninu a železo. Zaradiť do jedálnička špargľu vám pomôže k silnejším a lesklejším vlasom.

Ľanové semená – sú bohaté na železo a tiež na Omega – 3 mastné kyseliny, ktoré pomáhajú udržať zdravú pokožku hlavy a podporujú rast vlasov.

Ovos – obsahuje draslík, horčík, fosfor a železo, ktoré sú nielen na podporu vlasov, ale na podporu potrebných minerálov pre celé telo.

Mlieko – mlieko je vybavené základnými proteínmi a vápnikom, ktorý je dôležitým stavebným prvkom pre rast vlasov.

Zelená zelenina – zelená listová zelenina je výborným zdrojom vitamínu A, vitamínu C a obsahuje veľké množstvo železa a selénu. Tieto vitamíny pomáhajú podporovať rast vlasov.