Fénujete svoje vlasy správne?

Až 7 z 10 – tich žien používa fén na vlasy každý deň. Ak patríte medzi ne určite venujte chvíľku tomuto blogu. Či už ide o pracovné stretnutie v dopoludňajších hodinách, obed s priateľmi alebo neskoré nočné potulky mestom, žiadna žena si nemôže dovoliť vy

Od vlasových odborníkov na nás zo všetkých strán prúdia informácie, že časté fénovanie vlasom škodí. V čom má samozrejme každý jeden z nich pravdu. Avšak prejdite si náš blog až do konca a prezradíme vám ako si fénovať vlasy správne, aby utrpeli čo najmenej škody =)

Nechajte vlasy schnúť voľne

Určite nie je vhodné fénovať si vlasy hneď ako sa dostanete von zo sprchy, pretože to bude trvať večnosť. Vlasy si mierne prejdite uterákom od korienkov ku končekom, ale pozor nešúchajte ich nim. Všetky to poznáme, predklon, uterák do rúk a šúcham, šúcham =) Vlasy sa týmto veľmi lámu. Potom ich nechajte aspoň pár minút schnúť len tak voľne na vzduchu.

Ochrana pred teplom

Použitie prípravkov, ktoré chránia vaše vlasy pred teplom je krok, ktorý nesmiete určite vynechať. Použite účinný ochranný sprej, sérum alebo krém, ktorých nájdete na trhu hneď niekoľko.

Sušič dobrej kvality

Investujte do fénov, ktoré sú kvalitné a s dobrými recenziami. Určite nájdete na trhu viacero sušičov v rôznych cenových reláciách. Venujte čas hľadaniu toho najlepšieho, vaše vlasy vám budú určite vďačné.

Rozdeľte si vlasy

Pred samotným sušením vlasov si ich rozdeľte do 4-6 sekcií. Jednou z výhod bude, že vám to nesmierne ušetrí čas, pretože sušenie menšieho množstva vlasov trvá samozrejme kratšie. Druhá výhoda je, že nesušíte rovnaké pramene vlasov znova a znova čím ich vysušuje

Okrúhla kefa na vyrovnanie Keď už máte pocit, že vaše vlasy sú suché, môžete prejsť na vyrovnanie pomocou kefy. Nepoužívajte kovové kefy, ohrievajú sa príliš rýchlo. Okrúhla kefa so zmesou diviaka a syntetických štetín je dobrou voľbou. Opäť si rozdeľte vlasy do viacerých sekcií . Vlasy začíname fénovať od korienkov tak, že ich pomocou kefy posúvame smerom ku končekom spolu s fénom.

Povrchová úprava Votrite do končekov vlasov texturizačný sprej, alebo sérum Asi sa vám to teraz zdá ako nekonečne zdĺhavý proces, ale ako sa hovorí prax robí majstra =) Vyskúšajte svoje vlasy upraviť doma spôsobom, ktorým sme vám popísali a uvidíte, že čoskoro budú vaše vlasy vyzerať akoby ich upravoval profesionálny kaderník.